Studenţii militari au participat la cursa olimpică

Publicat on mai 20, 2012 în Evenimente

Studenţii militari au participat la cursa olimpică

Pe data de 20 mai, Comitetul Naţional Olimpic a organizat, tradiţionala cursă de alergări consacrată Zilei Mondiale Olimpice. Traseul de patru kilometri a adunat la start sportivi de performanţă, oficiali, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, conducerea ţării şi simpli amatori ai sportului.

La eveniment a participat Primarul municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord Keith Shannon, alţi oaspeţi de onoare.

La evenimentul sportiv, organizat de autorităţile capitalei, au participat peste 100 de militari ai Armatei Naţionale. Treizeci dintre aceştia au fost reprezentanţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

„Această cursă a devenit deja o tradiţie pentru mişcarea olimpică şi-are drept scop de a-i mobiliza pe cei care practică un mod de viaţă sănătos” a declarat Nicolae Jurvaschi, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic.

Cursa Olimpică a luat startul în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, după care a urmat bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Vasile Alecsandri, str. Bucureşti, str. Sfatul Ţării.

La startul cursei s-au aliniat peste 2000 de persoane, atît profesionişti, cît şi amatori, fără limite de vîrstă.

Activitatea a mai cuprins, pe lîngă cursa de alergări, diverse activităţi sportive şi distractive, printre care şi concursul la luptă naţională „Trînta” pentru premiile tradiţionale: cucoş, iepure, berbec.

Este de menţionat faptul că sarcinile de bază ale CNO sunt promovarea valorilor olimpice, a importanţei sportului în cadrul societăţii şi, implicit, a interesului pentru un mod sănătos de viaţă.