Ataşatul militar al Franţei în vizită la Academia Militară

Publicat on iunie 26, 2012 în Evenimente

Ataşatul militar al Franţei în vizită la Academia Militară

CHIŞINĂU, 26 iunie 2012 – Comandantul (rector) Academiei Militare „Alexandru cel Bun” colonelul Mihail Bucliş, a avut o întrevedere de lucru cu ataşatul militar al Franţei în Republica Moldova colonelul Jean-Marc Lavalle, pe data de 26 iunie 2012, organizată în sala senatului instituţiei.

Potrivit colonelului Mihail Bucliş, întrevederea a avut drept scop familiarizarea ataşatului militar cu reorganizarea procesului de studii cu alinierea acestuia la standarde internaţionale, dar îndeosebi studiul limbii franceze în Academia Militară. Un al subiect abordat în discuţie a constituit şi informarea ataşatului militar cu realizările şi activitatea Centrului de studii strategice de securitate şi apărare al Academiei Militare.

După întrevedere oaspetele a vizitat Catedra de ştiinţe umanistice şi limbi străine şi anume laboratorul de studiere a limbii franceze şi engleze, unde a fost informat de profesori cu metodele de instruire a studenţilor militari şi materialele didactice utilizate la  şedinţe.

Colonelul Jean-Marc Lavalle a specificat că este mulţumit de interesul şi devotamentul de care dau dovadă profesorii în instruirea studenţilor militari, iar tinerii care studiază limbile străine vor avea perspective în formarea lor profesională.

Este de remarcat faptul că ataşatul militar al Franţei în Republica Moldova colonelul Jean-Marc Lavalle este la a doua vizită de lucru în Academia Militară.