Serviciu pentru absolvenţi

Publicat on iunie 28, 2012 în Evenimente

Serviciu pentru absolvenţi

CHIŞINĂU, 28 iunie 2012 – Studenţii absolvenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au fost repartizaţi la serviciu în unităţile militare ale Armatei Naţionale. Evenimentul a avut loc pe data de 28 iunie 2012, în sala festivă a instituţiei, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Apărării şi a comandantului (rector) academie colonelul Mihail Bucliş.

Potrivit şefului Departamentului management resurse umane colonel (r) Vitalie Butnaru, în anul 2012, Ministerul Apărării a propus locuri de serviciu pentru tineri în mare parte în garnizoana Chişinău, fiind urmată de Bălţi şi Cahul. În anul curent repartizarea tinerilor absolvenţi la serviciu în unităţile militare are loc conform mediei generale la absolvire, în descreştere pe specialităţi: infanterie, artilerie, transmisiuni. Prioritatea de alegere o au studenţii cu cele mai înalte medii şi consecutiv pînă la ultimul absolvent.

Ulterior tinerii repartizaţi în unităţile militare ale Armatei Naţionale vor îndeplini serviciul militar în mare parte la funcţii de comandanţi de plutoane, ceea ce în viitor le va permite să avanseze în grad militar şi funcţii superioare de serviciu, a opinat domnul Vitalie Butnaru.

Ceremonia festivă de înmînare a diplomelor de absolvire, promoţia 2012 a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, va avea loc la 30 iunie curent în scuarul Arcului de Triumf, orele 10.00.