Lecţie de artilerie – model

Publicat on noiembrie 29, 2012 în Evenimente

Lecţie de artilerie – model

Chişinău, 29 noiembrie 2012 – În incinta catedrei artilerie a Academiei Militare „Alexandru cel Bun” a fost desfăşurată lecţia deschisă cu tema „Trageri de instruire şi de verificarea a mijloacelor de imitare conform CPA” (Curs de  Pregătire la Artilerie).

Potrivit locotenent-colonelului Anatolie Zavtur, şef catedră artilerie facultate Ştiinţe militare, lecţia cu tematica „Trageri de instruire şi verificare a mijloacelor de imitare conform CPA”,  permite ulterior studentului de a efectua trageri de luptă în teren. În timpul şedinţei studenţii au îndeplinit misiunile propuse, jucînd rolul comandantului de baterie. Fiecare acţiune a  fost cronometrată, aceasta constituind şi aprecierea finală cu notă.

Evaluarea efectivului a fost realizată în baza a trei criterii: hotărîrea comandantului, timpul de lucru, şi precizia determinării elementului de tragere, a specificat locotenent – colonelul Anatolie Zavtur.

Pe parcursul şedinţei studenţii au lucrat în grup, fiecare avînt un rol de care era responsabil, ceea ce a facilitat desfăşurarea lecţiei cu implicarea întreg efectivului.