Şedinţe de „Securitate Europeană”

Publicat on noiembrie 23, 2012 în Evenimente

Şedinţe de „Securitate Europeană”

Chişinău 22 noiembrie 2012 – În perioada 21-22 noiembrie curent Academia Militară „Alexandru cel Bun” a fost vizitată de către profesorul Gustav Lindstrom de la Universitatea din Geneva, Elveţia.

Potrivit locotenent-colonelului Anatolie Bucuci, şef catedră ştiinţe umanistice şi limbi străine, profesorul Lindstrom a ţinut un curs de lecţii cu tematica „Securitate Europeană” studenţilor anului II ai Academiei. În cadrul orelor de curs au fost prezentate un şir de subiecte cu referire la strategiile şi noţiunile generale ale securităţii europene, utile tinerilor studenţi.

Pe parcursul şedinţelor organizate au fost aduse diverse exemple din domeniu, ceea ce a interesat mult studenţii militari, care la final au adresat un şir de întrebări interesante profesorului, a menţionat locotenent-colonelul Anatolie Bucuci.

La finele vizitei profesorul Gustav Lindstrom s-a întîlnit cu comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, discutînd despre finalitatea vizitei şi eficienţa  lecţiilor propuse de către oaspete.