Absolvenţii cursului de masterat au primit diplome de absolvire

Publicat on decembrie 24, 2012 în Evenimente

Absolvenţii cursului de masterat au primit diplome de absolvire

Chişinău, 24 decembrie 2012 – Absolvenţii cursului de masterat în Securitate şi Apărare din Armata Naţională şi-au primit diplomele în timpul unei ceremonii festive, organizate la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Prezent la eveniment ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa a înmînat diplomele de absolvire cu menţiunea, că actualmente este necesitatea unui program de masterat în domeniul de securitate şi apărare care a fost şi este dictat de faptul că Republica Moldova şi-a ales vectorul european, care la rîndul său impune asigurarea securităţii statului în conformitate cu cerinţele internaţionale şi europene. „Obiectivul programului de masterat este de a forma specialişti calificaţi în sectorul securităţii şi apărării statului de care este nevoie la ora actuală. Sper că toţi cei 19 militari absolvenţi să se implice şi să contribuie la modernizarea instituţiei militare, să aplice cunoştinţele acumulate şi experienţa celor care le-au fost mentori în această perioadă”, a declarat ministrul Vitalie Marinuţa.

Potrivit ministrului Vitalie Marinuţa, absolvenţii programului de master „Securitate şi apărare” vor putea activa în diverse domenii ale securităţii şi apărării statului, la funcţii de comandă în unităţile militare şi organele de conducere ale Armatei Naţionale.

În cadrul festivităţii, şeful primei promoţii de masteranzi ai Academiei Militare, colonelul Nicolae Cracan, a fost decorat cu „Arma albă nominală”.

Programul de studii la ciclul II masterat în Academia Militară a fost lansat în luna septembrie 2011, a durat 18 luni şi a inclus 14 discipline fundamentale la specialitatea “Securitate şi apărare”.

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” este acreditată pentru desfăşurarea studiilor de masterat la specialitatea “Securitate şi apărare”, domeniul de formare „Militărie”.