Academia Militară la bilanţ

Publicat on decembrie 26, 2012 în Evenimente

Academia Militară la bilanţ

CHIŞINĂU, 26 decembrie 2012 – Academia Militară “Alexandru cel Bun” a analizat miercuri, 26 decembrie curent, într-o şedinţă de bilanţ, activitatea instituţiei militare desfăşurată în anul 2012.

Comandantul Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a declarat în cadrul şedinţei că în anul 2012 activitatea instituţiei militare s-a axat pe numeroase activităţi de reorganizare şi de perfecţionare a studiilor militare la ciclul I licenţă şi ciclul II de studii masterat, care în anul curent a şi fost absolvit de către 19 militari, ce au obţinut titlul de master în domeniul Securitate şi apărare. Activitatea de bilanţ a întrunit toate sferele de lucru ale academiei începînd cu activitatea  învăţămîntului, ştiinţei, lucrului educativ,  colaborarea interuniversitară, activitatea sportivă şi logistica din cadrul instituţiei.

Cea mai importantă activitate, a Academiei Militare pentru anul 2012 a constituit aniversarea a 20-a a instituţiei în cadrul căreia Academia a fost decorată cu ordinul „Credinţă Patriei  clasa I” oferit de către comandantul Suprem al Forţelor Armate. De asemenea, au fost organizate un şir de activităţi ştiinţifice internaţionale ce au permis instituţiei militare să colaboreze cu organe de resort din ţările precum: SUA, Canada, Ucraina, România, Federaţia Rusă, a subliniat colonelul Mihail Bucliş.

În timpul bilanţului militarii şi angajaţii civili ai Academiei au primit diplome de onoare din partea ministrului Apărării, Şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale cît şi a  comandantului (rector) drept răsplată pentru munca depusă în anul 2012.