Cei mai buni sportivi militari au fost premiaţi

Publicat on decembrie 19, 2012 în Evenimente

Cei mai buni sportivi militari au fost premiaţi

Chişinău, 19 decembrie 2012 – La Centrul de Cultură şi Istorie Militară a avut loc Gala Sportului Militar, în cadrul căreia au fot desemnaţi şi premiaţi cei mai buni sportivi militari ai anului 2012. Evenimentul sa desfăşurat în premieră pentru Armata Naţională pe data de 18 decembrie curent.

Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat că sportul este indispensabil oricărei armate. „Suntem mîndri de performanţele sportivilor din armată, care au dus faima Republicii Moldova în 2012 la cele mai importante competiţii mondiale, iar acest eveniment vine să demonstreze că noi ne preţuim campionii. Sperăm ca acest eveniment, Gala Sportului Militar, să devină tradiţional, iar numărul medaliilor se va majora cu fiecare an”, a spus ministrul Apărării.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare „Alexandru cel Bun” colonelul Mihail Bucliş, în cadrul ceremoniei festive academia a devenit deţinătoarea cupei în clasamentul general în cadrul Spartachiadei la probele sportive şi aplicativ – militare.

La categoria individual, studentul Eugen Tcaci a fost premiat cu diplomă de onoare pentru rezultatele şi performanţele în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale cît şi promovarea imaginii şi prestigiului Armatei Naţionale, ca laureat al anului sportiv în Armata Naţională la probele tehnice.

Sportivii au primit diplome, premii băneşti şi cadouri.