Colaborare interuniversitară

Publicat on decembrie 21, 2012 în Evenimente

Colaborare interuniversitară

Chişinău, 20 decembrie – Studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” şi studenţii Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au participat pe data de 20 decembrie curent, la masa rotundă cu genericul „Efectul сoercitiv al problemelor globale în contextul dezvoltării durabile”, organizată în Academia Militară.

Viorica Leancă, dr. conferenţiar universitar la catedra ştiinţe umanistice şi limbi străine a Academiei Militare, a specificat, că pe agenda de lucru a mesei rotunde au fost abordate un şir de teme actuale precum: egalitatea de gen, fertilitatea în vitro, eutanasia, securitatea umană în contextul asigurării securităţii durabile şi alte teme de interes general.

Locţiitorul comandantului academie pentru învăţămînt (prorector), colonelul Iurie Gîrneţ, prezent la eveniment, a salutat intenţia studenţilor pentru participarea la masa rotundă, menţionînd, că asemenea activităţi sunt binevenite şi permit stabilirea relaţiilor bilaterale şi de prietenie la nivel interuniversitar, iar temele abordate au fost foarte bine selectate şi prezentate.

Evenimentul a fost organizat de catedra ştiinţe umanistice şi limbi străine a Academiei Militare „Alexandru cel Bun” în colaborare cu Catedra Filosofie şi Bioetică a Universităţii de Medicină, condusă de către conferenţiarul universitar, domnul Vitalie Ojovanu.

Evenimentul a devenit o frumoasă tradiţie fiind organizat deja al treilea an consecutiv,  care întruneşte studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” şi studenţii Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.