Examen la limba germană

Publicat on decembrie 4, 2012 în Evenimente

Examen la limba germană

Chişinău, 04 decembrie 2012 – Un grup de 6 militari, ascultători ai cursului de limbă germană din cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au fost testaţi şi evaluaţi  privind competenţele lingvistice de către Berthold EISENREICH  – ataşat al apărării al Republicii Federale Germania în Republica Moldova.

Şeful centrului ligvistic, maiorul Ludmila Ianovici-Pascal a menţionat că durata perioadei de instruire constituie 20 săptămîni, avînd drept obiectiv dezvoltarea competenţelor lingvistice la cele patru abilităţi (citirea, ascultarea, vorbirea, scrisul) cu evaluarea la final de curs în conformitate cu criteriile STANAG 6001.

Instruirea lingvistică, ca parte integrantă a procesului de formare şi dezvoltare a carierei personalului în Armata Naţională, are loc în corespundere cu Concepţia privind instruirea lingvistică şi regulamentului Centrului Lingvistic.

Cursul de limbă germană se desfăşoară de 2 ori pe an cu durata de 20 săptămîni şi este compus din grupa intensivă de bază, nivelul începător de cunoaştere a limbii germane, fiind maxim din 10 persoane. Candidaţii sunt selectaţi, în dependenţă de cursurile preconizate în Germania, luîndu-se în consideraţie gradul militar, funcţia deţinută şi eligibilitatea candidatului în strictă conformitate cu cerinţele organizatorilor a subliniat maiorul Ludmila Ianovici-Pascal.

De menţionat că pînă in prezent circa 110 militari au fost instruiţi în cadrul  centrului nominalizat, iar activităţile didactice desfăşurate au dus la progrese marcate în direcţia ridicării nivelului de pregătire în domeniul limbilor străine.