Teze de master în domeniul securităţii şi apărării

Publicat on decembrie 17, 2012 în Evenimente

Teze de master în domeniul securităţii şi apărării

Chişinău, 17 decembrie 2012 – Pe data de 17 decembrie curent, în premieră, în Academia Militară a început susţinerea publică a tezelor de master de către viitorii absolvenţi ai ciclului II de studii. Susţinerea publică a tezelor se va desfăşura în perioada 17 – 19 decembrie curent, în prezenţa comisiei de Stat.

Academicianul Gheorghe Rusnac, preşedintele comisiei de Stat de evaluare a tezelor de master a menţionat că experienţa Academiei Militare din anul curent la capitolul masterat va pune bazele unei tradiţii de viitor, iar experienţa primei generaţii va permite o continuă dezvoltare a acesteia.

Potrivit locţiitorului comandant academie pentru învăţămînt (prorector) colonelul Iurie Gîrneţ, la susţinerea publică a tezelor sunt prezenţi şi experţi internaţionali de la Colegiul de Război din SUA şi Universitatea Naţională de Apărare din România, care pe parcursul studiilor au participat la pregătirea masteranzilor în domeniul securităţii şi apărării.

Este de menţionat faptul că în anul 2012, în premieră Academia Militară „Alexandru cel Bun” are 19 absolvenţi ai ciclului II de studii masterat în domeniul Securităţii şi apărării.