Studenţii militari la Glodeni

Publicat on ianuarie 16, 2013 în Evenimente

Studenţii militari la Glodeni

Chişinău,  15 ianuarie 2013 – „Fiecare tînăr ar trebui sa tindă spre cultură şi să îşi aleagă o cale în viaţă. Fiecare doreşte să devină cineva.”- a afirmat ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, în timpul vizitei la liceul „Vasile Coroban” din oraşul Glodeni, efectuată pe data de 15 ianuarie curent.

Ministrul Apărării a menţionat că asemenea acţiuni de informare au loc în mai multe localităţi din ţară, drept scop fiind comunicarea cu generaţia tînără, care reprezintă viitorul ţării.

În cadrul vizitei de lucru a ministrului Apărării la liceul nominalizat, a fost prezent şi un grup de studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, care  au participat  cu o expoziţie de armament din dotare şi cu o prezentare a exerciţiilor de luptă corp la corp.

Această activitate ţine şi de promovarea imaginii Armatei Naţionale în societatea civilă.

În timpul vizitei la liceu, tinerii au fost familiarizaţi cu specificul şi viaţa Armatei Naţionale, cît şi condiţiile de selectare şi  admitere ale candidaţilor în Academia Militară.

La răndul său, elevii liceului „Vasile Coroban” au prezentat oaspeţilor un mini concert condimentat cu urări şi piese muzicale.