Certificate de absolvire pentru militarii pacificatori de la Bălţi

Publicat on martie 15, 2013 în Evenimente

Certificate de absolvire pentru militarii pacificatori de la Bălţi

Chişinău, 15 martie 2013 – 18 absolvenţi ai Cursului de pregătire a efectivului Armatei Naţionale preconizat pentru îndeplinirea misiunilor la posturile mixte de menţinere a păcii, au primit certificate de absolvire în cadrul ceremoniei festive organizate la baza centrului de instruire a Brigazii 1 Infanterie Motorizată „Moldova”, din municipiul Bălţi.

Cursul a fost desfăşurat în perioada 11 – 15 martie curent în Centrul de perfecționare continuă a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

Comandantul (rectorul) Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, prezent la activitate, a înmînat certificatele de absolvire şi a dorit militarilor succese în carieră.

Potruvit maiorului Ion Ţînevschi, şeful Centrului de perfecţionare continuă, scopul cursului este instruirea şi pregătirea militarilor Armatei Naţionale (soldaţi, sergenţi prin contract şi subofiţeri) preconizaţi pentru competarea contingentului Forţelor Mixte de menţinere a păcii, crearea deprinderilor practice în vederea executării misiunilor specifice Zonei de Securitate şi executarea serviciului la posturile mixte de menţinere a păcii dislocate în Zona de Securitate a Republicii Moldova.