Conferinţa „Consultaţii Naţionale post-2015: Viitorul pe care şi-l doreşte Moldova”

Publicat on martie 21, 2013 în Evenimente

Conferinţa „Consultaţii Naţionale post-2015: Viitorul pe care şi-l doreşte Moldova”

Chișinău, 21 martie 2013 – Comandantul (rector) al Academiei Militare “Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail BUCLIŞ, a participat la Conferinţa „Consultaţii Naţionale post-2015: Viitorul pe care şi-l doreşte Moldova”, desfăşurată în cadrul Summit Events, Chişinău.

Obiectivul principal al conferinţei a fost validarea rezultatelor consultărilor publice desfăşurate în Moldova cu participarea directă sau on-line a peste şase mii de reprezentanţi ai diferitor regiuni şi grupuri sociale ale Moldovei.

În calitate de expert internaţional, la conferinţă a fost prezentă doamna Nicola Harrington-Buhay, coordonator-rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite în Republica Moldova.
Potrivit organizatorilor, scopul consultărilor îl constitue stimularea dezbaterilor asupra agendei de dezvoltare a ţării pentru perioada post-2015, prin oferirea unei baze analitice solide, a ideilor care ar răspunde particularităţilor contextului naţional.

De menționat faptul că Academia Militară „Alexandru cel Bun” a fost invitată la conferință în calitate de expert al mediului academic din țară.