Conferinţa internaţională în domeniul Securităţii informaţionale

Publicat on aprilie 19, 2013 în Evenimente

Conferinţa internaţională în domeniul Securităţii informaţionale

CHIŞINĂU, 19 aprilie 2013 – Un grup de studenţi şi lectori ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au participat, pe data de 19 aprilie, curent, la Conferinţa internaţională cu genericul „Securitatea informaţională”. Evenimentul a avut loc la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).

Conferinţa, ajunsă la cea de-a X-a ediţie, a fost organizată de ASEM în colaborare cu Academia Militară „Alexandru cel Bun”.

La întrunire au participat studenţi şi profesori de la diverse instituţii de invăţămînt din ţară, precum şi reprezentanţii Specialităţii Transmisiuni a Facultăţii Stiinţe militare, dar şi profesorii de la Catedra Comunicaţii şi informatică din cadrul Academiei Militare. Nu au lipsit de la eveniment companiile şi organizaţiile internaţionale care se ocupă nemijlocit de protecţia şi securitatea informaţiei din sistemul de comunicaţii, atît local, cît şi internaţional.

Noutatea evenimentului a constat în organizarea unei videoconferinţe dintre ţara noastră şi reprezentaţi din Anglia, Elveţia, Federaţia Rusă si Ucraina. Totodată s-a realizat şi prezentarea cercetărilor participanţilor din domeniul securităţii infomaţionale.

Conferinţa internaţională a oferit participanţilor şansa de a se familiariza cu informaţii venite direct din experienţa specialiştilor, pentru promovarea unui domeniu de activitate profesională care poate fi întilnit atît în mediul civil cît şi militar.

În concordanță cu obiectivele specifice ale conferinţei, participanții au putut identifica oportunitățile de valorificare in activitatea informaţională, precum şi  relevanţa valorii adăugate a celor două programe de formare derulate. În baza acestora urmează a se elabora o sinteză a cercetărilor în formarea continuă a viitoarelor cadre din domeniul securităţii informaţionale.