Întrevederea experţilor NATO cu studenţii militari

Publicat on aprilie 17, 2013 în Evenimente

Întrevederea experţilor NATO cu studenţii militari

CHIŞINĂU, 16 aprilie 2013 – Un grup de experţi NATO au efectuat o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în perioada 15-16 aprilie curent.

Potrivit locotenent-colonelului Sergiu Şaramet, decan facultate Ştiinţe militare, întrevederea experţilor cu studenţii militari şi cadrele didactice ale instituţiei face parte din planul de modernizare al Academiei Militare. Lecţiile au fost axate pe operaţiile informaţionale şi principiile doctrinei NATO. Aici au fost prezentate trei studii de caz cu referire la operaţiunile informaţionale, care au trezit un interes deosebit studenţilor prezenţi la lecţii.

Totodată, aceeaşi sursă a subliniat că au fost trasate unele aspecte ale operaţiilor informaţionale din perspectiva Dreptului Internaţional Umanitar cu prezentarea numeroaselor noţiuni de operaţii psihologice, specifice domeniului militar.

În ziua următoare, oaspeţii s-au întîlnit cu cadrele didactice, lecţiile fiind axate pe principiile doctrinale ale operaţiilor informaţionale unde audienţii au fost implicaţi în studiul de caz, ulterior fiind pus în discuţie şi analizat.

Asemeanea vizite de lucru din partea experţilor NATO, sunt efectuate cu regularitate în Academia Militară „Alexandru cel Bun”, fiecare dintre acestea fiind o modalitate de acumulare a experienţei, cu trasarea unor obiective de colaborare  interinstituţională.