ONOR la TRICOLOR

Publicat on aprilie 27, 2013 în Evenimente

ONOR la TRICOLOR

     CHIŞINĂU, Aprilie 27, 2013 – Efectivul Academiei Militare „Alexandru cel Bun” a marcat Ziua Drapelului de Stat în cadrul unei ceremonii militare, desfăşurate la 27 aprilie, pe platoul instituțíei militare.

Sfinţirea Drapelului de Stat şi arborarea tricolorului pe catarg au fost elementele cheie ale evenimentului. În cadrul ceremoniei militare, Drapelul de Stat a fost purtat de patru militari şi prins de catarg. Colţurile drapelului au fost legate de funia catargului, iar un sobor de preoţi a ţinut un serviciu divin şi o rugăciune de binecuvîntare.

Comandantul (rectorul) interimar al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Sergiu Timercan, a menționat că tricolorul este simbolul statalităţii şi independenţei Republicii Moldova, iar cinstirea tricolorului este sacră pentru militarii Armatei Naţionale.

„Efectivul de militari și civili ai Academiei Militare a Forțelor Armate au un respect deosebit pentru drapelul ţării care simbolizează pentru noi lupta de secole pentru libertate a poporului nostru. Îmi doresc ca toţi cetăţenii țării să respecte drapelul ţării, pentru că a onora tricolorul semnifică onorul ţării în care te-ai născut și onorul unui adevarat militar”, a accentuat comandantul (rector) interimar Academie Militară.

Ziua Drapelului naţional al Republicii Moldova este sărbătorită la 27 aprilie. Sărbătoarea a fost instituită de Parlamentul de la Chişinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului legislativ.