Tîrg de Cariere organizat la Comrat

Publicat on mai 8, 2013 în Evenimente

Tîrg de Cariere organizat la Comrat

CHIȘINĂU, 07 mai 2013 –  Reprezentanții Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a participat pe data de 07 mai curent, la Tîrgul de Cariere, eveniment organizat în orașul Comrat, cel mai mare eveniment de carieră din regiune.

Evenimentul a fost organizat și desfășurat în incinta Centrului de Cultură din municipiul Comrat. În cadrul Tîrgulului de Cariere au participat cincisprezece universități din Moldova și de peste hotare.

La evenimentul organizat în premieră în regiune, invitatul de onoare a fost Mihail Formuzal, Şeful Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia (Gagauz-Yeri), care a declarat că în regiune activează 30 licee, unde studiază circa 900 liceeni. În regiune mai funcționează două colegii, cîteva școli profesionale și două universități, care oferă tinerior oprtunități de studiere a tutror domeniilor de studiere a viitorei specialități și profesii.

“Fiecare tînăr are dreptul la studii și acest drept este oferit tinerilor. Vă îndemn să nu ezitați, ci să faceți o alegere bună, care va fi și începutul creșterii Dumneavoastră ca specialiști în domeniul de actvitate – studiile” a menționat Mihail Formuzal.

La eveniment au fost invitate cincisprezece instituții de învățămînt, care au avut posibilitatea de a propune absolvenților ofertele instituției pe care o reprezintă. Au fost invitați reprezențanți din Academia de Studii Econimice din Moldova, Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, Universitatatea Tehnică din Moldova, Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Universitatea de Stat de Moldova, Universitatea Agrară, Universitatea de Studii Superioare în Antropologie din Chișinău, Universitatea din Cahul, Universitatea din Comrat, Colegiul de Microelectronică și Tehnică de Calcul, Colegiul de Transporturi din Chișinău.

Un invitat special al evenimentului a fost Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.

Evenimentul este la prima ediție, datorită conducerii regiunii cît și receptivității instituțiilor de învățămînt din țară, care oferă studii pentru toți absolvenții liceelor, cît și oferte de studii la masterat și doctorat.

Tîrg de Cariere organizat în anul 2013, la Comrat, a fost cel mai mare eveniment de carieră din regiune. Municipiul Comrat este capitala Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia din Republica Moldova.