Analiza post acțiune a învâțămîntului militar

Publicat on iulie 11, 2013 în Evenimente

Analiza post acțiune a învâțămîntului militar

În perioada 8-11 iulie, un grup de experți NATO, conduși de către Jean d’ANDURAIN (Franța), John F. TROXELL (SUA), Marius SOLISZ (Polonia) și Florian CÎRCIUMARU (România), au efectuat o vizită de lucru în Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Scopul acestei vizite a constat în analiza post acțiune a procesului de învățământ în Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” pentru anul de studii 2012-2013.

 În această perioadă, experţii NATO au trecut în revistă bilanţul activităţilor realizate în perioada anilor 2012-2013.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat despre rezultatele obţinute în procesul de modernizare a instituţiei de învăţămînt militar şi obiectivele stabilite pentru anul 2014 în domeniul învăţămîntului militar.

De asemenea, în perioada nominalizată mai sus, experții NATO au avut o întrevedere cu Ministrul apărării, Vitalie MARINUŢA.

Oficialii Organizaţiei Nord-Atlantice au evidenţiat dinamica foarte bună a dezvoltării Academiei Militare „Alexandru cel Bun” din ultimii ani.

În acest context, Ministrul apărării, Vitalie MARINUŢA, a solicitat asistenţa experţilor NATO în elaborarea şi implementarea curriculumului pentru studiile de doctorat în domeniul apărării, în conformitate cu standardele occidentale, precum şi extinderea colaborării în sfera instruirii militarilor Armatei Naţionale.

Este de remarcat faptul, că procesul de modernizare a Academiei Militare a început în anul 2009,  şi are ca scop trecerea la standardele occidentale de instruire.