Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” – la XXI ani de activitate

Publicat on octombrie 7, 2013 în Evenimente

Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun” – la XXI ani de activitate

Pe data de 5 octombrie 2013, Academia Militară a Forțelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, a sărbătorit aniversarea XXI de la creare.

La eveniment a participat Ministrul apărării, Vitalie Marinuţa.

Vitalie Marinuţa a menţionat că, în 21 de ani de activitate, Academia Militară a reuşit să se transforme într-o structură educaţională, care se bucură de apreciere, la nivel naţional şi internaţional.

„Academia Militară este unica instituţie de învăţămînt militar din Republica Moldova şi se mîndreşte cu studenţii exemplari din ţară, dar şi cu cei care fac imagine pozitivă Moldovei în exterior, prin performanţele înalte, obţinute la studii, în şcolile militare din Grecia, Turcia, România şi SUA”, a spus Ministrul apărării.

În cadrul ceremoniei, mai mulți militari și profesori au fost decorați cu distincțiile ,,Crucea pentru Merit”, clasa II și III, precum și cu insigna „Recunoștință”, pentru îndeplinirea ireproșabilă a obligațiunilor de serviciu și performanțe în activitate.

Vizitatorii s-au familiarizat cu infrastructura, dotarea, activitatea şi structura Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

Totodată, studenţii Academiei şi militarii din Garda de Onoare au demonstrat procedee de luptă corp la corp şi de mînuire a armelor.

Colonelul Mihail Bucliş, comandantul (rector) al Academiei, a specificat că, în perioada anilor 1995-2013, instituţia militară a pregătit circa 1700 ofiţeri la specialităţile: infanterie, artilerie, transmisiuni, grăniceri şi carabinieri.

Din 2012, în premieră, Academia Militară „Alexandru cel Bun” a înmatriculat şi fete, care studiază la specialitatea transmisiuni, iar din anul curent – şi la celelalte specialităţi.