Asigurarea securităţii informaţionale studiată de studenţii militari

Publicat on noiembrie 20, 2013 în Evenimente

Asigurarea securităţii informaţionale studiată de studenţii militari

În perioada 20-21 noiembrie curent, expertul NATO, şeful Departamentului Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (DRM DRESMARA), Braşov, România, colonelul dr. inginer Cezar Vasilescu, desfăşoară  un şir de activităţi cu studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, cu tema „Asigurarea securităţii informaţionale”.

Decanul Facultăţii Ştiinţe Militare, locotenent-colonelul Ghenadie Safonov, a declarat că vizita expertului NATO se încadrează în contextul susţinerii implementării obiectivelor IPAP de dezvoltare a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, iar activitatea menţionată se încadrează în programul DEEP (Defence Education Enhancement Program), la care Academia Militară „Alexandru cel Bun”, este parte. Scopul vizitei expertului NATO se axează pe realizarea planurilor de studii la ciclul I, studii superioare de licenţă.

Pe agenda de lucru a expertului a fost inclusă întrevederea cu comandantul (rector) interimar al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Sergiu Timercan.

În cadrul discuţiilor, părţile au pus accent pe unele aspecte ce ţin de modernizarea şi reformele învăţămîntului în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.