Managementul tehnic al spectrului de frecvenţe radio în vizorul studenţilor transmisionişti

Publicat on noiembrie 26, 2013 în Evenimente

Managementul tehnic al spectrului de frecvenţe radio  în vizorul studenţilor transmisionişti

CHIŞINĂU, 26 noiembrie 2013 – Directorul pentru Dezvoltare şi Mentenanţă al Întreprinderii de Stat „Centrul Naţional pentru Frecvenţe Radio”, Ovidiu Spătaru, împreună cu un grup de specialişti ai centrului, au desfăşurat pe data de 26 noiembrie curent, un şir de activităţi teoretice şi practice cu studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, cu tema „Managementul tehnic al spectrului de frecvenţe radio în Republica Moldova”.

Potrivit decanului Facultăţii Ştiinţe Militare, locotenent-colonelul Ghenadie Safonov, vizita specialiştilor Centrului Naţional pentru Frecvenţe Radio se încadrează în contextul formării militarilor profesionişti în domeniul comunicaţiilor, iar activitatea menţionată se încadrează în planul de învăţămînt, la specialitatea transmisiuni. De asemenea, studenţii militari au avut posibilitatea să cunoască mijlocele mobile de monitorizare a spectrului electromagnetic din dotarea Centrului Naţional pentru Frecvenţe Radio.

Activitatea constituie familiarizarea studenţilor militari transmisionişti cu misiunile, sarcinile şi cadrul legal de funcţionare a instituţiei, abilitate în managementul tehnic al spectrului de frecvenţe radio.