„Planificarea operaţiilor” – studiată de masteranzi

Publicat on decembrie 12, 2013 în Evenimente

„Planificarea operaţiilor” – studiată de masteranzi

CHIŞINĂU, 12 decembrie 2013 – Un grup de experţi NATO, reprezentat de colonelul dr. Florin Cârciumaru, şeful Centrului Managementul Crizelor, Universitatea Naţională de Apărare Carol I, România, Bucureşti, şi colonelul (r) Mark Montesclaros, Colegiul de Comandă şi Stat Major, SUA, au efectuat o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în perioada 10-12 decembrie curent.

Potrivit colonelului (r) Igor Zavalski, lector la catedra Artă militară, Academia Militară, în cadrul vizitei de lucru, experţii au ţinut un curs de lecţii la disciplina „Planificarea operaţiilor”.

Scopul activităţii a fost axat pe aprofundarea cunoştinţelor masteranzilor domeniului de planificare a operaţiilor în NATO.

Vizita experţilor în Academia Militară se încadrează în contextul susţinerii implementării obiectivelor IPAP de dezvoltare a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

Activitatea menţionată este parte a programului  DEEP (Defense Education Enhancement Program), la care Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, face parte.