Violenţa în familie şi căile de combatere a acesteia pusă în discuţie de studenţii militari

Publicat on decembrie 10, 2013 în Evenimente

Violenţa în familie şi căile de combatere a acesteia pusă în discuţie de studenţii militari

CHIŞINĂU, 10 decembrie 2013 – În Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a fost desfăşurat seminarul cu genericul „Strategii de lucru cu cazurile de violenţă în familie”, activitate  în cadrul Campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen în Republica Moldova”. Subiectele precum violenţa în familie şi căile de combatere a acesteia, au fost puse în discuţie de către cei 25 de participanţi la eveniment.

Locotenent-colonelul de justiţie Alexandru Roman, Direcţia management şi resurse umane a Ministerului Apărării, a subliniat că scopul seminarului este instruirea şi sensibilizarea militarilor din instituţie, cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi a violenţei împotriva femeilor.

În cadrul activităţii, participanţii au fost familiarizaţi cu cadrul legal-normativ ce contribuie la protejarea victimelor violenţei domestice, cu mecanismele de combatere a violenţei în familie, cît şi instrumentele psihologice şi modalităţile de prevenire a conflictelor interpersonale şi în familie la nivel comunitar şi naţional.

Prezenta Campanie „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen în Republica Moldova”, se desfăşoară în perioada 25 noiembrie-10 decembrie 2013, fiind organizată la iniţiativa Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF), cu suportul Misiunii OSCE în Moldova şi organizaţiei neguvernamentale Gender-Centru din ţară.