Instruire la nivel internaţional

Publicat on ianuarie 28, 2014 în Evenimente

Instruire la nivel internaţional

CHIŞINĂU, 28 ianuarie 2014 – Un grup de experţi NATO, Dr. Craig Bullis şi Dr. Marybeth Ulrich de la Colegiul de Război din SUA, efectuiază în perioada 28 – 30 ianuarie curent, o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Potrivit decanului facultăţii Administraţie publică, colonelul Sergiu Plop, prezenta activitate a experţilor este parte a Programului DEEP (Defense Education Enhancement Program) Moldova. Scopul vizitei experţilor este de a acorda asistenţă cadrului profesoral al academiei în desfăşurarea lecţiilor şi revizuirea curriculumurilor la disciplinele Leadership şi Relaţiile civil-militare. Pe agenda de lucru sunt incluse un şir lecţii cu studenţii Academiei Militare atît la ciclul I studii superioare de licenţă cît şi la ciclul II studii superioare masterat.

Totodată experţii NATO vor desfăşura  lecţii la disciplinele Leadership şi Relaţiile civil-militare cu funcţionarii publici, care participă la Cursul postuniversitar de securitate şi apărare, desfăşurat în premieră de Ministerul Apărării şi Academia Militară.

Scopul activităţii este preluarea şi utilizarea experienţei occidentale în domeniul Leadership şi Relaţiile civil-militare, precum şi schimbul de experienţă între experţii străini şi militarii moldoveni.