Evoluţia sistemului educaţional militar în atenţia mediului academic

Publicat on februarie 27, 2014 în Evenimente

Evoluţia sistemului educaţional militar în atenţia mediului academic

CHIŞINĂU, 27 februarie 2014 – În cadrul Facultăţii Administraţie Publică a Academiei Militare a Forţelor Armate  „Alexandru cel Bun”, a avut loc astăzi, 27 februarie curent, seminarul ştiinţifico-practic cu tema „Evoluţia sistemului educaţional militar al Republicii Moldova, în contextul integrării europene”.

Locotenent-colonelul Anatolie Bucuci, şeful catedrei ştiinţe umanistice şi limbi străine, a subliniat că la seminar au fost elucidate un şir de subiecte care evidenţiază evoluţia sistemului de învăţămînt militar naţional în timp. La activitate au participat reprezentanţi ai mediului academic de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi lectori ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

În şedinţa plenară a seminarului au fost puse în discuţie tematici ce ţin de evoluţia învăţămîntului militar superior, adaptarea studenţilor în mediul militar instituţional, corelaţia dintre superiori şi subordonaţi. Totodată, au fost analizate şi subiecte din domeniul psihologic cum ar fi „Conştientizarea de sine în contextul serviciului militar”.

Seminarul „Evoluţia sistemului educaţional militar al Republicii Moldova, în contextul integrării europene”, a avut scopul de a informa mediul civil despre realizările şi modernizările de ultimă oră a studiilor militare superioare.