Experienţă canadiană pentru studenţii militari

Publicat on februarie 27, 2014 în Evenimente

Experienţă canadiană pentru studenţii militari

CHIŞINĂU, 27 februarie 2014 – Comandantul-rector al Academiei Militare a Forţelor Armate  „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a avut astăzi, 27 februarie 2014, o întrevedere de lucru cu un grup de experţi NATO, din Canada.

La întrevedere colonelul Mihail Bucliş, a reiterat care sunt ultimele realizări în domeniul de reorganizare şi modernizare a Academiei Militare, dar a relatat şi  despre paşii care vor fi făcuţi ulterior în dezvoltarea infrastructurii instituţiei.

Potrivit şefului Catedrei artă militară, locotenent-colonelul Pavel Croitoru, activitatea experţilor canadieni se încadrează în Programul DEEP (Defense Education Enhancement Program) Moldova. Scopul vizitei fiind acordarea asistenţei corpului didactic al academiei în desfăşurarea lecţiilor şi revizuirea curriculumurilor la disciplinele de profil.

În cadrul vizitei de lucru au fost incluse un şir lecţii din domeniul ştiinţelor militare cu studenţii Academiei atît la ciclul I studii superioare de licenţă cît şi la ciclul II studii superioare masterat.

Totodată experţii NATO au desfăşurat  lecţii cu funcţionarii publici, care participă la Cursul postuniversitar de securitate şi apărare, desfăşurat în premieră de Ministerul Apărării şi Academia Militară.

Experţii în ştiinţe militare Peter Lepine şi Pierre Jolicoeur sunt reprezentanţii Colegiului Regal Militar din Canada, iar vizita în Academia Militară oferă posibilitate studenţilor militari de a învăţa ştiinţa militară din experienţa specialiştilor internaţionali.