Experţii Academiei Militare instruiesc cadrele didactice irakiene

Publicat on februarie 17, 2014 în Evenimente

Experţii Academiei Militare instruiesc cadrele didactice irakiene

CHIŞINĂU, 17 februarie 2014 – În perioada  10 – 13 februarie curent, locotenent-colonelul Ghenadie Safonov, şef catedră comunicaţii şi informatică a Academiei Militare a Forţelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, împreună cu profesorul James Grabe, de la Institutul de Leadership şi Politici Publice din Geneva, au desfăşurat un Atelier de lucru, la Universitatea de Apărare pentru Studii Militare a Irakului, din Bagdad.

Atelierul menţionat, a fost destinat cadrelor militare irakiene de la Colegiul de Război şi Colegiului Naţional de Apărare al Irakului, activitate din cadrul programului DEEP (Defense Education Enhancement Program).

În timpul desfăşurării atelierului, expertul Academiei Militare a Forţelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, a prezentat tehnici şi modalităţi de învăţămînt moderne şi active, menite să ajute cadrele didactice ale Universităţii de Apărare pentru Studii Militare a Irakului, în vederea modernizării sistemului de educaţie militară.

Colegiul de Război şi Colegiul Naţional de Apărare al Irakului, organizatoric, fac parte din Universitatea de Apărare pentru Studii Militare a Irakului.

Este de menţionat faptul, că în ultimul timp, tot mai mulţi experţi militari şi cadre didactice din Academia Militară a Forţelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, sunt solicitate de către partenerii NATO, pentru a participa în vederea schimbului de experienţă şi modernizarea procesului de instruire a multor instituţii de învăţămînt din lume.