Instruirea viitorilor ofiţeri pacificatori

Publicat on februarie 10, 2014 în Evenimente

Instruirea viitorilor ofiţeri pacificatori

CHIŞINĂU, 10 februarie 2014 – Centrul de perfecţionare continuă a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, a demarat pe data de 10 ianuarie curent, Cursul de instruire a ofiţerilor Armatei Naţionale, preconizaţi pentru îndeplinirea misiunilor în Zona de Securitate a Republicii Moldova.

Potrivit şefului Centrului de perfecţionare continuă, maiorul Ion Ţinevschi, prezentul curs are misiunea de a perfecţiona cunoştinţele şi deprinderile practice ale ofiţerilor Armatei Naţionale, care ulterior vor fi detaşaţi în Zona de Securitate a Republicii Moldova, în calitate de observatori militari sau ofiţeri de stat major al Comandamentului Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP).

Aceeaşi sursă a subliniat că militarii aflaţi la cursul de perfecţionare vor dezvolta simţul responsabilităţii şi patriotismului în îndeplinirea misiunii, capabilitatea de luare a deciziilor adecvate într-un timp relativ scurt, în situaţii de criză, presiuni psihologice şi ideologice, a menţionat maiorul Ion Ţinevschi.

La curs participă zece militari din unităţile Armatei Naţionale şi cinci din cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru desfăşurarea şedinţelor cursului sunt invitaţi instructori din Ministerul Apărării, Marele Stat Major al Armatei Naţionale, reprezentanţi OSCE, ai Institutului de Politici Publice, Biroului pentru Reintegrare al Cancelariei de Stat şi reprezentanţi ai Ministerului Apărării în Comisia Unificată de Control (CUC).

Cursul de instruire a ofiţerilor Armatei Naţionale, pentru îndeplinirea misiunilor în Zona de Securitate a Republicii Moldova, în calitate de observatori militari şi ofiţeri de stat major pentru Comandamentul Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP), este organizat în perioada 10 februarie  – 21 februarie 2014.