Lecţie publică oferită studenţilor militari

Publicat on februarie 19, 2014 în Evenimente

Lecţie publică oferită studenţilor militari

CHIŞINĂU, 19 februarie 2014 – Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au asistat astăzi, 19 februarie curent, la o lecţie publică cu genericul „Imaginea adversarului din Războiul din Afghanistan (1979-1989) în percepţia participanţilor din RSS Moldovenească”, susţinută de către dr. Ion Xenofontov, în sala de festivităţi a instituţiei.

Potrivit dr. Ion Xenofontov, lecţia publică oferită studenţilor este subiectul investigaţiei ştiinţifice a tezei de doctor. Informaţia şi documentele utilizate pentru realizarea lucrării „Imaginea adversarului din Războiul din Afghanistan (1979-1989) în percepţia participanţilor din RSS Moldovenească”, sunt atît participanţii la războiul din Afghanistan, cît şi actele găsite în Arhiva Naţională.

În cadrul întrevederii publice dr. Ion Xenofontov, a relatat auditoriului de studenţi cele mai importante evenimente din timpul războiului, redate şi percepute de însăşi participanţii şi veteranii din Republica Moldova, ulterior fiind expuse în lucrarea sa. Totodată, au fost elucidate trăirile eroilor exprimate în timpul discuţiilor despre momentele cuplite ale războiului, care au marcat viaţa de după conflict, aceasta fiind o retrospectivă a perioadei anilor 1979-1989.

Menţionăm că dr. Ion Xenofontov este cercetător ştiinţific din cadrul Centrului de Studii Strategice de Apărare şi Securitate al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.