Lecţii în domeniul logisticii

Publicat on februarie 3, 2014 în Evenimente

Lecţii în domeniul logisticii

CHIŞINĂU, 3 februarie 2014 – Şeful Departamentului logistic din cadrul Universităţii de Apărare din Brno, Cehia, colonelul Zbysek Korecki, efectuiază o vizită de lucru în perioada 3-7 februarie curent, la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Şeful catedrei artă militară a Academiei Militare, locotenent-colonelul Pavel Croitoru, a declarat că prezenta vizită se încadrează în contextul asistenţei implementării obiectivelor IPAP de dezvoltare a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, fiind un sector al programului DEEP (Defence Education Enhancement Program), la care Academia Militară „Alexandru cel Bun”, este parte.

Pe agenda de lucru a expertului NATO, sunt incluse întîlniri cu studenţii ciclului II studii superioare masterat şi funcţionarii publici aflaţi la Cursul postuniversitar de nivel politico-militar în domeniul securităţii şi apărării. În cadrul lecţiilor desfăşurate, vor fi abordate subiecte din domeniul planificării operaţiilor logistice, etapele asigurării logistice de pregătirea a contingentului pentru operaţiunile de menţinere a păcii,  a subliniat locotenent-colonelul Pavel Croitoru.

Totodată, vizita de lucru a colonelului Zbysek Korecki, oferă oportunitatea studenţilor şi profesorilor moldoveni de a învăţa din experienţa militarilor occidentali.