Respect şi omagiu pentru eroii din Afganistan

Publicat on februarie 14, 2014 în Evenimente

Respect şi omagiu pentru eroii din Afganistan

CHIŞINĂU, 14 februarie 2014 – Conducerea Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”,  a organizat astăzi, o activitate consacrată aniversării a  25– a  de la retragerea trupelor din Afganistan, în sala de festivităţi a instituţiei.

La eveniment a fost invitat  colonelul (r.) Vladimir Furtună, veteran, participant la conflictul din Afganistan.

În prezenţa întreg batalionului de învăţămînt, cadrelor didactice şi a conducerii academiei, colonelul (r.) Vladimir Furtună, a relatat studenţilor militari despre clipele dure şi amintirile trăite în acel conflict sîngeros, care i-au marcat întreaga viaţă.

În amintirea eroilor căzuţi pe cîmpul de luptă în perioada conflictului din Afganistan, conducerea Academiei Militare şi studenţii militari, au ţinut un minut de reculegere.

Comandantul-rector al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a subliniat că asemenea evenimente sunt organizate cu regularitate în instituţie, prin intermediul cărora se educă spiritul patriotic, simţul responsabilităţii viitoarelor generaţii de ofiţeri.

În Armata Naţională, în prezent activează 25 de veterani ai războiului din Afganistan, dintre care 24 funcţionari şi un militar în serviciul activ.

Totodată, în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” muncesc, actualmente, trei veterani ai conflictului sîngeros din Afganistan,  colonelul (r.) Vladimir Furtună, colonelul (r.) Veaceslav Mînzatu  şi colonelul (r.) Iurie Ciubara.