Conferinţa Liderilor Şcolilor de Limbi Străine

Publicat on martie 13, 2014 în Evenimente

Conferinţa Liderilor Şcolilor de Limbi Străine

CHIŞINĂU, 13 martie 2014 – Un grup de instructori ai Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au participat în perioada 4-12 martie curent, la Conferinţa Liderilor Şcolilor de Limbi Străine (Black Sea/Eurasia Language School Commandants Conference), organizată la  Centrul Parteneriat Instruire Lingvistică, Europa (Partner Language Training Center, Europe -PLTCE), din incinta Centrului Marshall, Germania.

Maiorul Ludmila Ianovici-Pascal, şeful Centrului Lingvistic-lector superior, a specificat că scopul conferinţei a fost axat pe un forum de discuţii, care evidenţiază actualele probleme ce ţin de managementul instruirii lingvistice. Totodată, au fost discutate şi analizate cele mai reuşite tehnici şi mecanisme de identificare şi soluţionare a provocărilor în procesul de elaborare şi evaluare a cursurilor de engleză specializată (ESP – English for Specific Purposes), perfecţionarea cadrelor didactice şi administrarea optimă a programelor lingvistice.

În cadrul conferinţei, au fost selectaţi 3 şefi de şcoli/centre de limbi străine din Republica Moldova, Slovenia, Bulgaria, care au participat în cadrul unui interviu, organizat de Centrul Marshall, acesta, fiind ulterior plasat pe site-ul oficial al Centrului Parteneriat Instruire Lingvistică, Europa.

La conferinţă au participat reprezentanţi din: Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Slovenia, Turcia şi Republica Moldova.

Totodată, este de menţionat faptul că reprezentanţii Centrului Lingvistic au prezentat informaţii cu referire la sistemul de instruire, metodele moderne şi eficiente în achiziţionarea cunoştinţelor lingvistice în Armata Naţională a Republicii Moldova.