Lansarea romanului „Nevesta gheroia”

Publicat on martie 1, 2014 în Evenimente

Lansarea romanului „Nevesta gheroia”

CHIŞINĂU, 28 februarie 2014 – Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au participat pe data de 28 februarie curent, la lansarea romanului „Nevesta gheroia”, de autoarea Olga Căpățînă, eveniment organizat la Uniunea Teatrală, din capitală.

La activitate au fost invitați, reprezentanții elitei politice, scriitorii, veteranii, mamele și soțiile eroilor cazuți pe cîmpul de luptă în războiul din Afganistan.

În timpul lansării romanului, a fost prezentată teatralizarea unui fragment al lucrării, ce reprezintă o transpunere a istoriei scrise în scena teatrală, de un grup de actori amatori.

Totodată, a răsunat un colaj de piese patriotice dedicate eroilor care au căzut pe cîmpul de luptă în cuplitul război din Afganistan, interpretate de amatori, din localitatea Chișcăreni, raionul Sîngerei.

Evenimentul a avut drept scop promovarea valorilor umane, patriotice și nu în ultimul rînd, formarea cetățeanului responsabil, de trecutul istoric al neamului, dar și de valorificarea calităților  morale în rîndul tinerilor.