Recunoştinţă şi omagiu pentru eroii de pe Nistru

Publicat on martie 3, 2014 în Evenimente

Recunoştinţă şi omagiu pentru eroii de pe Nistru

CHIŞINĂU, 03 martie 2014 – Conducerea Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, a organizat o acţiune comemorativă de recunoştinţă participanţilor la conflictul de pe Nistru, pe data de 3 martie curent, în sala festivă a instituţiei.

Evenimentul a demarat cu un minut de reculegere, în memoria eroilor căzuţi în luptele pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Comandantul-rector al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a remarcat importanţa zilei de comemorare a eroilor căzuţi pe cîmpul de luptă de pe Nistru, iar activităţile organizate în memoria victimelor acelor timpuri, este onoarea sfîntă a fiecărui militar, îndeosebi data de 2 martie, fiind oficial declarată „Ziua Recunoştinţei”.

La eveniment au fost invitaţi ofiţerii participanţi la sîngerosului război de pe Nistru, care activează în academie, cadrele didactice şi studenţii militari.

Totodată, veteranilor le-a fost dedicată poezia „Război”, recitată de către studenta Natalia Răilean.

În semn de recunoştinţă conducerea instituţiei a oferit veteranilor diplome de merit, pentru munca depusă în educarea şi instruirea tinerei generaţii de ofiţeri.

În războiul din 1991 – 1992, au participat circa 29 mii de persoane, dintre care 286 au decedat, iar alte 284 au devenit invalizi de gradele I, II şi III.