Cadrele didactice şi studenţii militari au participat la masa rotundă dedicată securităţii energetice

Publicat on martie 18, 2014 în Evenimente

Cadrele didactice şi studenţii militari au  participat la masa rotundă dedicată securităţii energetice

CHIȘINĂU, 18 martie 2014 – Cadrele didactice și studenții Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au participat pe data de 18 martie curent, la masa rotundă cu genericul: „Securitatea prin cooperare: probleme actuale ale securității energetice”, organizată de Asociația George C. Marshall-Republica Moldova cu susținerea Centrului European pentru studii de securitate, activitate găzduită de Centrul de Cultură și Istorie Militară.

Evenimentul a întrunit reprezentanții autorităților, departamentelor de profil, experți din țară și din străinătate, absolvenții Centrului  George C. Marshall,  cît și persoane din mediul civil.

Dr. Robert Brannon, decan la Centrul European George C. Marshall,  în raportul prezentat, s-a axat pe aspectul și viziunea din perspectiva SUA a provocărilor strategice pentru Europa.

Totodată, pe agenda de lucru a întrunirii, au fost incluse subiecte ce vizează securitatea energetică, situația la ora actuală a domeniului, cît și starea de lucruri, perspectivele ulterioare și analiza acestora în sfera energetică.

Masa rotundă „Securitatea prin cooperare: probleme actuale ale securității energetice”, a devenit una tradițională, în anul 2014, fiind la a 9-a ediție.