Conferinţa „Parteneriatele NATO realizări şi perspective”

Publicat on mai 14, 2014 în Evenimente

Conferinţa „Parteneriatele NATO realizări şi perspective”

CHIŞINĂU, 14 mai 2014 – Conducerea Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, a participat pe data de 14 mai 2014, la conferinţa cu genericul „Parteneriatele NATO realizări şi perspective”, organizată la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În cadrul conferinţei au fost discutate aspecte ce ţin de parteneriatele politice NATO, în domeniul securităţii şi apărării naţionale.

În deschiderea evenimentului, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a reiterat sprijinul NATO, pentru eforturile direcţionate spre identificarea unei soluţii politice cu respectarea unității, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a țării. De asemenea, oficialul a subliniat importanța aplicării cu bună credință a mecanismelor internaţionale de asigurare a transparenţei militare.

Viceministrul Valeriu Chiveri, a evidenţiat iniţierierea discuţiilor cu aspecte politice şi de securitate în vederea identificării unei soluţiei viabile pentru cooperarea cu ţările membre NATO, bazată pe respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

La rîndul său, adjunctul secretarului general NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, prezent la conferinţă, a accentuat unele aspecte care vor permite Republicii Moldova, alinierea la cerinţele şi rigorile NATO.

În timpul discuţiilor, au fost punctate subiecte pe tematica dezvoltării ulterioare a relaţiilor Republicii Moldova cu partenerii NATO, beneficiile şi perspectivele colaborării în domeniile securităţii şi apărării.

La eveniment au participat ambasadori, deputaţi, experţi în domeniul securităţii şi apărării naţionale, reprezentanţi ai structurilor de forţă din ţară.