Conferinţa stiinţifică „Urme germane în Republica Moldova 1814 – 2014: tradiţii şi modernizare”

Publicat on mai 14, 2014 în Evenimente

Conferinţa stiinţifică  „Urme germane în Republica Moldova 1814 – 2014: tradiţii şi modernizare”

CHIŞINĂU, 14 mai 2014 – Reprezentanţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au participat pe data de 14 mai curent, la conferinţa moldo – germană şi genericul „Urme germane în Republica Moldova 1814 – 2014: tradiţii şi modernizare”, organizată în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM).

Evenimenetul a întrunit oficialităţi, membri ai Academiei de Ştiinţe a Moldovei, coordonatorii secţiilor ştiinţifice ale AŞM, directorii institutelor de cercetare, reprezentanţii instituţiilor de învăţămînt superior şi alte persoane interesate.

Pe agenda de lucru a conferinţei, au fost incluse subiectele: „Minorităţile germane din Basarabia”, „Aspectele etnodemografice ale populaţiei Moldovei şi interferenţele cu minoritatea germană în ultimele două secole”, „Rolul religiei germane în Moldova”,  „Relaţiile actuale ale nemţilor basarabeni cu fosta Patrie” si altele.

Conferinţa a fost organizată de Ambasada Germaniei în Republica Moldova, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Forumul Moldo-German, cu ocazia marcării a 200 de ani de la apariţia primelor aşezări germane în Basarabia.