Lansarea monografiei „NATO – Parteneriat pentru Pace – Republica Moldova”

Publicat on mai 16, 2014 în Evenimente

Lansarea monografiei „NATO – Parteneriat pentru Pace  – Republica Moldova”

CHIŞINĂU, 16 mai 2014 – Cadre didactice, studenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au participat pe data de 16 mai curent, la activitatea de lansare a monografiei „NATO – Parteneriat pentru Pace – Republica Moldova”, organizată în sediul Centrului de Cultură şi Istorie Militară.

La eveniment a paticipat Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, Şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale – comandant al Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, ataşaţi militari, analişti politici şi reprezentanţi ai mediului academic din ţară.

În cadrul evenimentului a fost lansată şi expoziţia de fotografie cu genericul „Parteneriatul pentru Pace la 20 de ani”. Au fost expuse fotografii reprezentative din cadrul activităţilor şi cooperării multilaterale a Republicii Moldova cu NATO, în cadrul „Parteneriatului pentru Pace”.

Evenimentul este proiectul Centrului de Informare şi Documentare privind NATO (CID NATO) din Republica Moldova, acesta fiind organizat în comun cu Ministerul Apărării.

Activitatea a fost desfăşurată în cadrul proiectului „Săptămîna NATO în Moldova”, acesta fiind conceput şi implementat de Centrului de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova cu suportul Diviziei de Diplomaţie Publică a Secretariatului Internaţional al NATO.

În anul 2014, se împlinesc 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace, iar proiectul este la a treia ediţie.