Lecţii de planificare a operaţiilor pentru masteranzi

Publicat on mai 23, 2014 în Evenimente

Lecţii de planificare a operaţiilor pentru masteranzi

CHIŞINĂU, 23 mai 2014 – Expertul NATO, colonelul dr. Florin Cârciumaru, şeful Centrului Managementul Crizelor la Universitatea Naţională de Apărare ,,Carol I”, Bucureşti, România, a efectuat în perioada 22-23 mai curent, o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Locţiitorul comandantului pentru învăţămînt (prorector) colonelul Iurie Gîrneţ, a menţionat că în cadrul vizitei, expertul NATO, a desfăşurat un curs de lecţii de planificare a operaţiilor întrunite, pentru studenţii ciclului doi de studii masterat.

Activitatea menţionată se încadrează în programul  DEEP (Defense Education Enhancement Program), la care Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, este parte. Vizita de lucru a colonelului dr. Florin Cîrciumaru, se încadrează în contextul susţinerii implementării obiectivelor IPAP de dezvoltare a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

De asemenea, expertul NATO, s-a întîlnit cu comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş.

În cadrul discuţiilor, colonelul Mihail Bucliş, a mulţumit dr. Florin Cârciumaru, pentru asistenţa didactică oferită militarilor moldoveni, aceasta constituind o bună experienţă pentru masteranzi în studierea domeniului planificării operaţiilor.