Studenții militari la „Noaptea muzeelor”

Publicat on mai 18, 2014 în Evenimente

Studenții militari la „Noaptea muzeelor”

CHIŞINĂU, 18 mai 2014 – Studenții Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, au participat la evenimentul european „Noaptea muzeelor”, organizat în noaptea de sîmbătă, 17 mai, la Muzeul Armatei Naţionale.

Evenimentul, a fost desfășurat în comun cu Pretura Sectorului Centru, iar în program, au fost activități cultural-artistice de excepţie, cu secvențe din istoria teatrală, recitaluri de muzică, demonstraţii de scrimă şi lupte cu spade.

De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să admire expoziţii tematice şi să guste din terciul ostăşesc şi mămăliga tradiţională.

Prezent la eveniment, Ministrul Apărării, Valeriu Troenco, a declarat că prin organizarea acestei activități importante, Republica Moldova se apropie consecvent de valorile europene, alăturîndu-se astfel frumoaselor tradiţii europene: „Avem datoria să ne cunoaştem istoria, să ne apropiem de trecutul înaintaşilor noştri şi să învăţăm de la ei că demnitatea şi mîndria naţională nu se vînd. Iată de ce vă îndemn să veniţi la muzeul armatei ca să înţelegeţi mai bine istoria noastră militară”, a spus Valeriu Troenco.

În acest an, Noaptea Europeană a Muzeelor a fost organizată, pentru prima dată, sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

În anul 2014, „Noaptea muzeelor”, este deja la ediția a noua. În jur de 3000 de muzee din Europa sarbătoresc anual, acest eveniment.