Studenţii transmisionişti au participat la Campionatul European la radiogoniometrie

Publicat on mai 26, 2014 în Evenimente

Studenţii transmisionişti au participat  la Campionatul European la radiogoniometrie

CHIŞINĂU, 26 mai 2014 – Studenţii specialităţii transmisiuni ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au participat, în premieră, la Campionatul European la proba Goniometrie radio, organizat în perioada 14-24 mai 2014, în Polonia şi Lituania.

În clasamentul general pe echipe, studenţii Academiei Militare au obţinut în Polonia, locul cinci. La probele de concurs în Polonia au participat echipe reprezentante din 12 state, iar în Lituania echipa Academiei Militare a ocupat poziţia a treia, concurînd cu nouă ţări participante.

În clasamentul individual, studenţii Academiei Militare au obţinut locurile: Mihail Biţa, Alexei Bucşa şi Stanislav Coroli au ocupat locul I. Pe poziţia a doua s-au clasat studenţii Gheorghe Danuţa, Victor Cotov şi Alexei Vozian. Poziţia a treia a fost ocupată de către studentul Dumitru Palamarciuc.

La ediţia din acest an, la Campionatul European de Radiogoniometrie au participat studenţii specialităţii transmisiuni ai Academiei Militare, din anii de studii unu şi doi. Echipa se antrenează timp de şase luni.