Conferinţa anuală a Consoriumului PfP în domeniul securităţii viitorului

Publicat on iunie 27, 2014 în Evenimente

Conferinţa anuală a Consoriumului PfP în domeniul securităţii viitorului

CHIŞINĂU, 27 iunie 2014 – În perioada 24 – 26 iunie 2014, colonelul Sergiu Timercan, locţiitor comandant academie lucru administrativ (prorector), locotenentul major Ion Robu, şef serviciu învăţămînt avansat distribuit la distanţă Centru de Perfecţionare Continuă, locotenentul major Marin  Butuc, secretar ştiinţific – cercetător ştiinţific superior Centru de Studii Strategice de Apărare şi Securitate au participat la Conferinţa anuală a Consorţiumului PfP, ediţia XVI-a,  cu tema „Securitatea Viitorului Euro-Atlantic: Educaţie şi Putere”, desfăşurată în Centrul Militar Naţional din Bucureşti, România.

Potrivit colonelului Sergiu Timercan, conferinţa a avut drep scop stabilirea factorilor cu impact asupra păcii, securităţi şi stabilităţii în regiune, precum şi problemele reformelor în sistemul educaţional militar.

Pe agenda conferinţei au fost incluse un şir de comunicate: Construirea încrederii prin transparenţă: Puterea de Soft Power; Consolidarea capacităţilor prin educaţie, în sitemul de apărare în vremuri tulburi; Implicarea noilor tehnologii în sectorul de securitate; Responsabilitatea politică în sectorul de securitate.

Aceeaşi sursă a subliniat că pe durata desfăşurări conferinţei, profesorul John F. Troxell (Colegiul de Război USA) şi Joseph D. Camacho (Centru Comun de Cunoştinţe on-line, USA), a menţionat Academia Militară a Forţelor Armate ,,Alexandru cel Bun”, pentru succesele obţinute în domeniul ajustării învăţămîntului militar la standardele occidentale, inclusiv şi a invătămîntului post-universitar.

De asemenea, au fost remarcate progresele obţinute în dezvoltarea învăţămîntului avansat distribuit la distanţă din cadrul academiei.

La finele conferinţei, experţii internaţionali au evidenţiat că Academia Militară ,,Alexandru cel Bun” din Republica Moldova, este un model demn de urmat pentru celelalte ţări, în modernizarea învăţămîntului militar.