Ofiţerii și studenții Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au participat la exerciţiul tactic „Sub Cer Senin – 2014”

Publicat on iulie 23, 2014 în Evenimente

Ofiţerii și studenții Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au participat  la exerciţiul tactic „Sub Cer Senin – 2014”

Chişinău, 23 iulie 2014 – Un grup de ofiţeri și studenți ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au participat la exerciţiul tactic „Sub Cer Senin –2014”, organizat în perioada 21-23 iulie curent, la Centrul de instruire al Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova”, din municipiul Bălţi.

Potrivit conducătorului exerciţiului, colonelului Veaceslav Rusu, participanţii la aplicaţii au fost evaluaţi la capitolul pregătire pentru îndeplinirea misiunilor în Zona de Securitate, în componenţa Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii. În cadrul exerciţiului, militarii au executat situaţii tactice de menţinere a păcii, la şase locuri de instruire, misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, negocieri pentru eliberarea ostaticilor, evacuarea răniţilor, respingerea atacului etc.

Prezent la eveniment, şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, colonelul Igor Gorgan, a efectuat trecerea în revistă a nivelului de pregătire al soldaților în termen care urmează să fie detaşaţi, pentru următoarele şase luni, în Zona de Securitate, în componenţa Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP).