Absolvenţi ai cursurilor lingvistice

Publicat on decembrie 24, 2014 în Evenimente

Absolvenţi ai cursurilor lingvistice

CHIŞINĂU, 24 decembrie 2014 – Absolvenţii cursurilor de studiere a limbilor străine din cadrul Centrului lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au primit certficatele de absolvire, în timpul unei ceremonii festive.

Comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a felicitat absolvenţii cursurilor cu menţiunea că instruirea lingvistică este parte integrantă a procesului de formare şi dezvoltare a carierei personalului militar.

Potrivit şefului interimar al Centrului lingvistic, căpitan Ala Sofronovici, cursurile de studiere a limbilor engleză, germană şi franceză au durata de 20 săptămîni şi se axează pe dezvoltarea performanţelor lingvistice la cele patru deprinderi (citit, ascultat, vorbit, scris) cu evaluarea la final de curs, în conformitate cu criteriile STANAG 6001, utilizîndu-se testul STANAG bi-nivel 1-2 şi 2-3.

Aceeaşi sursă a subliniat că cei 42 militari din cadrul Armatei Naţionale au finalizat cursurile intensive dintre care 26 militari, au absolvit cursul intensiv de studiere a limbii engleze, 9 militari, cursul de studiere a limbii germane.

În premieră, la Centrul lingvistic a fost organizat şi desfăşurat cursul intensiv de bază de studiere a limbii franceze avînd 7 militari absolvenţi.

La Centrul lingvistic al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, pînă în prezent, au fost instruiţi circa 1020 militari în domeniul limbilor străine (engleză, germană, franceză) accent fiind pus pe limba engleză.