Bilanţul activităţilor pentru anul 2014 în Academia Militară

Publicat on decembrie 30, 2014 în Evenimente

Bilanţul activităţilor pentru anul 2014 în Academia Militară

CHIŞINĂU, 30 decembrie 2014 – Conducerea Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a analizat pe data de 30 decembrie curent, activitatea instituţiei militare pentru anul 2014, în timpul unei şedinţe de bilanţ.

În cadrul activităţii, comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a specificat că, în anul 2014, activitatea instituţiei militare s-a axat pe numeroase activităţi de reorganizare şi perfecţionare a studiilor militare la ciclul I (licenţă), ciclul II (masterat), precum şi obţinerea acreditării stiinţifice a instituţiei, ceea ce a oferit posibilitatea de a iniţia studii la ciclul III (doctorat).

Una dintre realizările marcante din 2014, în Academia Militară, a constituit organizarea şi desfăşurarea cursului postuniversitar politico-militar, în premieră pentru ţara noastră, a subliniat colonelul Mihail Bucliş.

De asemenea, în anul 2014, Academia Militară a început implementarea unui proiect de grant, în comun cu Fondul de Efecienţă Energetică din Republica Moldova, în valoare de 4 186 000 lei.

În timpul şedinţei de bilanţ militari şi angajaţi civili ai Academiei au fost stimulaţi cu diplome de merit şi distincţii militare din partea Ministrului Apărării, Şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale cît şi a comandantului (rector), pentru activitatea de serviciu şi succesele obţinute în anul 2014.