Absolvenţii catedrei militare au depus Jurămîntul de credinţă Patriei

Publicat on decembrie 21, 2014 în Evenimente

Absolvenţii catedrei militare au depus Jurămîntul de credinţă Patriei

CHIŞINĂU, 21 decembrie 2014 – Absolvenţii catedrei militare ai Universităţii de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău au depus, astăzi, Jurămîntul de credinţă Patriei, în cadrul unei ceremonii festive, organizate la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Rectorul Universităţii de Stat din Tiraspol, Laurenţiu Calmuţchi a felicitat studenţii cu ocazia depunerii Jurămîntului Militar, dorindu-le realizări frumoase în timpul studiilor şi succese mari în viaţa personală.

Potrivit şefului Catedrei militare a Universităţii de Stat din Tiraspol, colonel Vladimir Cojocari, promoţia care astăzi a depus Jurămîntul Militar are 140 de absolvenţi. Timp de patru luni, aceştia au studiat arta militară şi au efectuat trageri de luptă din armamentul de infanterie la centrele de instruire ale Armatei Naţionale. La absolvirea studiilor respective la catedra militară, tinerii primesc gradul de sergent inferior în rezervă.

Aceeaşi sursă a subliniat că la catedra militară au studiat tineri şi tinere de la  Universitatea de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău şi Universitatea de Studii Europene.