Cursul postuniversitar de conducere la nivel strategic şi operativ – o premieră pentru Academia Militară

Publicat on ianuarie 20, 2015 în Evenimente

Cursul postuniversitar de conducere la nivel strategic şi operativ  – o premieră pentru Academia Militară

CHIŞINĂU, 20 ianuarie 2015 – Pe data de 20 ianuarie curent,  în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a fost iniţiat, în premieră, Cursul postuniversitar de conducere la nivel strategic şi operativ, în cadrul unei ceremonii.

Prezent la eveniment, şeful Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan a subliniat că acest curs este unul foarte important pentru viitorii comandanţi de unităţi. Organizarea acestui curs va permite militarilor să acumuleze cunoştinţe teoretice şi practice şi, pe viitor să îmbunătăţească nivelul de conducere al unităţilor Armatei Naţionale, în dependenţă de funcţia deţinută. La curs vor fi pregătite cadre competente să activeze în funcţii de comandanţi de brigăzi, şefi de direcţii în Marele Stat Major al Armatei Naţionale, comandanţi de grupări de forţe de nvel operativ şi strategic.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate  ,,Alexandru cel Bun”, colonel Mihail Bucliş, acest curs este o premieră pentru Armata Naţională şi Academia Militară cît şi pentru sistemul de învăţămînt militar superior naţional. Cursul are la bază programele Colegiilor de Război ale mai multor ţări partenere şi este similar studiilor postuniversitare de nivel operativ şi strategic.

Cursul postuniversitar de conducere are o durată de 17 săptamîni şi se va desfăşura în perioada 20 ianuarie — 15 mai 2015.