Militarii Armatei Naţionale pleacă la Hohenfels

Publicat on februarie 6, 2015 în Evenimente

Militarii Armatei Naţionale pleacă la Hohenfels

CHIŞINĂU, 06 februarie 2015 –  Un contingent al Armatei Naţionale va participa, în perioada 10 – 28 februarie curent, la exerciţiul „Georgian Infantry Battalion MRE”, care se va desfăşura la Centrul multinaţional întrunit de instruire Hohenfels, Germania.

În cadrul revistei de front, organizate astăzi, la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a verificat pregătirea militarilor şi starea echipamentului şi armamentului celor 50 de militari, care urmează să plece în Germania.

„Sunt ferm convins că fiecare militar va reprezenta Armata Naţională în cadrul exerciţiului multinaţional la cel mai înalt nivel, iar experienţa acumulată va fi implementată în activitatea ulterioară de serviciu”, a subliniat generalul de brigadă Igor Gorgan, în timpul activităţii.

Potrivit şefului contingentului moldovenesc, colonelul Ghenadie Safonov, scopul exerciţiului este perfecţionarea deprinderilor practice ale militarilor Armatei Naţionale şi evaluarea nivelului de pregătire a subunităţilor pentru îndeplinirea misiunilor de menţinere a păcii.

Sursa citată a menţionat că militarii Armatei Naţionale vor executa, în comun cu cei din Georgia, SUA şi Germania, misiuni de patrulare (pe jos şi pe maşini), escortare, misiuni de evacuare medicală, dar şi de pază la punctele de control şi trecere.