Pacificatori instruiţi pentru Zona de securitate a Republicii Moldova

Publicat on februarie 20, 2015 în Evenimente

Pacificatori instruiţi pentru Zona de securitate a Republicii Moldova

CHIŞINĂU, 20 februarie 2015 – Un grup de miliari ai Armatei Naţionale au primit, pe data de 20 februarie curent, certificatele de absolvire a Cursului de pregătire a militarilor pentru Forţele Mixte de Menţinere a Păcii (FMMP) în Zona de Securitate a Republicii Moldova, în timpul unei festivităţi, desfăşurate la Centrul de instruire al Brigăzii „Moldova” din municipiul Bălţi.

Cursul a fost organizat de Centrul de perfecționare continuă al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” şi desfăşurat în perioada 9-20 februarie curent.

Certificatele de absolvire au fost înmînate de către decanul facultăţii Ştiinţe militare a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Iurie Malearciuc.

Potrivit şefului Centrului de perfecţionare continuă, maiorul Viorel Sîrghi, în timpul cursului, militarii au participat la şedinţe teoretice şi practice de însuşire a tehnicilor de executare a convoiului, controlului asupra mulţimii,  patrulărilor, negocierilor, acţiunilor efectivului la punctele de control şi trecere.

Promoţia curentă constituie 23 de soldaţi, sergenţi angajaţi pe bază de contract şi subofiţeri din cele trei brigăzi infanterie motorizată ale Armatei Naţionale, care urmează a fi detaşaţi în Zona de Securitate a Republicii Moldova, pentru îndeplinirea serviciului militar în Forţele Mixte de Menţinere a Păcii.